www.Hytte.no - Norges største hytteportal
Alt om Hytte - Norges største hytteportal                                           Søk i våre sider her ->
Vår TV reklame på             Translate
English Deutsch Español Français 

 
www.Hus.no  Alt om hus www.Baat.no Alt om båt www.Ferien.no  Alt om ferie Boligpartner Norhus
VI HAR TESTET MYGGFELLE - MYGGMASKIN - INSEKTSFELLE
Les om testen vår for 2008

Hytte.no har utført en test av Skeetervac myggdreper. Testen ble utført på en hytte som ligger i Hedmark, 800 m.o.h. Hytta ligger tett inntil et lite vann med myr og småskog rundt, så det er et eldorado for stikkende insekter. Det har vært nesten umulig å være ute etter Sankt-Hans og fram til slutten av august. Det er blitt gjort mange forsøk på å redusere myggplagene opp gjennom årene.  Bl.a. er fuglekasser for fluesnapper satt ut, men uten særlig effekt.

www.Hytte.no
fikk tilbud om å teste Skeetervac Mosquito Exterminator og i utgangspunktet var vi noe skeptiske til prosjektet. Etter testen har vi derimot blitt overbevist. Det virker faktisk. Det kan jo også nevnes at tilsvarende løsninger blir brukt av det militære i insektsutsatte områder verden over.

Fella består av en propantank og et duftlokkemiddel som heter Oktenol. Når så innsektene har blitt lokket bort til fellen, er det et vakum som suger de inn i en skuff og i tillegg fester nølerne seg på et klebepapir ved siden av.

Mygg og andre insekter tiltrekkes av CO2 og duftstoffet som kroppen sender ut. Det er denne kombinasjonen fellen etterligner og vi må innrømme at den virket meget bra. Under finner du rapporten.

 

Rapport: 
Myggfelle plassering Myggfella ble satt ut i slutten av mai (28.5) da det var lite insekter før den tiden. Den ble utplassert mellom vannet og hytta, på et lite synlig sted fra terrassen. Plasseringen er meget viktig og her blir det gjort mange feil. Den skal IKKE plasseres på samme måte som myggspiraler, mygglys, UV-drepere osv., tett opp mot hvor en sitter. Den skal plasseres der det er mest sannsynlig at myggen blir klekket (nær små vannpytter). Der har den best effekt og ifølge importøren dekker den opptil 5 mål.
Myggfelle skuff Neste besøk på hytta var 2 uker etter og til tross for at det hadde kommet 20 cm. med snø hadde fella gjort jobben sin. Både tapen og skuffen var full av knott, fluer og mygg. Det var flest knott, så kom fluer og minst av myggen.
Myggfelle klebetape Før hjemreise et par dager senere måtte vi igjen skifte tape og tømme skuffen, da disse igjen var fulle av insekter. Som man kan se på bildet, så var det mest knott på klebepapiret.
Myggfelle klebetape Helgen etter (22.6)  var igjen både tapen og skuffen fulle av insekter og pånytt måtte tape byttes og skuffen tømmes før hjemreise et par dager senere. Det kan jo her nevnes at mygg- og knottplagen var sterkt redusert, så vi var meget fornøyd med myggfella.
Myggfelle klebetape Også neste helg var både tapen og skuffen stappfull av insekter.
Myggfelle gassflaske skifte
Maskinen ble stanset i slutten av august (26.8) da det var helt tomt for plagsomme insekter.
Familien som maskinen ble testet av var svært fornøyd med resultatet. Mygg- og knottplagen hadde vært sterkt redusert denne sommeren.
Hvordan virker den: 
  • Tiltrekker og fanger mygg - hele døgnet.
  • Fjerner hunn myggen før de legger egg.
  • Propandrevet - ingen ledninger å snuble i - ingen restriksjoner på plassering.
  • Blinkede UV-lys - Tiltrekker seg flere typer stikkende insekter.
  • Kraftig vakuum og klebepapir sammen øker fellens fangeferdigheter.
  • Stillegående, luktfri og barnesikker.
  • Enkel å montere - ingen verktøy påkrevd.

Omdanner propan til CO2 ved bruk av standardiserte 5 eller 10 kg's propanflasker. 

 

Konklusjon:

Vi er gledelig overrasket over effekten av myggfella, og vil fortsette med driften neste år. Regner med at hvis vi hadde vært på hytta alle helgene, så ville fangsten vært bedre, da det i juni ble full skuff og klebepapir på en helg.

Vil heretter kalle den for "insektfelle" da den fanger de insekter som er mest plagsomme på det stedet den settes ut, knott, fluer, mygg, klegg og veps.

Vår testfamilie ble veldig fornøyd, og de ser også frem til behagelige insektfrie kvelder ute på terrassen neste år! Kostnaden ved anskaffelse og bruk er en god investering  ;-)


Priser:
Anskaffelse for en sesong:
  SV-5000  kr.  5.990
2 oktenoltabletter (1 holder for 60 dager kr.199)   kr.  398
3 to-pakninger med klebepapir (for 1 kr. 219) kr. 657
3 Gassflasker 10 kg's (1 flaske kr. 257 varer i ca.3 uker)  kr. 771
SUM kr. 7.816
Årlig drift:
2 oktenoltabletter (1 holder for 60 dager kr.199)  kr. 398
3 to-pakninger med klebepapir (må ikke brukes) kr. 657
3 Gassflasker 10 kg's kr. 771
SUM kr. 1.826
 

Takk til SkeeterVac som lånte oss maskinen for testing.
Se også våre lenker til andre myggfeller

Insektfelle testen for året 2008

Årets myggsesong startet tidligere enn normalt pga. mye godt vær på våren i Nordøsterdalen. Instektfella ble utplassert på samme plassen som i 2007.
Vi bruker 17 kg flaske da den både er billigere å fylle, og varer lenger, ca. 4 uker.

Insektfella fungerer utmerket på forsommeren og fanget mye insekter (mest knott).

I løpet av sommeren stoppet vifta som suger insektene ned i skuffen. Vifta hadde blitt så tilgriset med insekter som suges ned og gjennom vifta at den stoppet, og var ute av drift i 1-2 uker i den viktigste perioden.  Så, husk å rengjøre vifta ofte.
Som i 2007 så fanger den mest insekter i perioden juni og juli.

Fritt for mygg og knott har det ikke vært, men det har ikke vært plagsomt. Vi er ikke i tvil om at den reduserer bestanden i løpet av sommeren.
Instrumentet ble stanset i starten av august.

Tips: Sett ut fuglekasser i tillegg til insektfella, en svarthvit-fuglesnapper fanger fra 3500-7000 insekter i døgnet når den hekker! Her finner du mål til fuglekasse.

 

Annonser

Oppslagsverk til produsenter og leverandører av hytte og hytterelatert stoff på internett. Dette er en gratistjeneste 100% objektiv, alle med relevante websider kan komme med som gratis tekstlenke. - Copyright 2000-2019.
www.Hytte.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker.
Google annonser og personvern.
Kontakt oss - Om oss - Annonsere - Tips oss
Våre portaler: www.Baat.no   www.Biler.no   www.Ferien.no   www.Hus.no   www.Hytte.no